02 Şubat 2010, 03:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yufkalı Büryan Malzemeler : Hamuru için: 2 su b. un 1 yumurta 1 çay b. süt 2 çorba k. sıvıyağ Tuz Ara katlar için: Tereyağı Pilavı için: 2 su b. pirinç 1 soğan 1 haşlanmış tavuk göğsü 1 su b. file badem Sıvıyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Yufkası için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü ve sıvıyağı alın. Tuzu da kenarlarına serperek ortadan itibaren hamuru yoğurun. Hamuru 8 bezeye ayırıp tepsi büyüklüğünde açın. Diğer tarafta soğanları doğra***** sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine pirinci de ekleyerek kavurun. Kavrulunca suyunu ve et suyunu vererek tuzunu ayarladıktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın. Pişen pilava tereyağında kavurduğunuz bademleri de ilave ederek karıştrın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp hamurun 4 tanesini tepsisine altına aralarına tereyağı serperek yayın. Üzerine pilavı yayın. En son haşlanmış tavuk göğsünü de serperek diğer 4 hamuru da aralarını yağla***** üzerine kapatın. Üstünü yağlayıp 190 derecelik fırında pişmeye bırakın.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
buryan, büryan, yufkali, yufkalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
BÜRYAN KEBABI | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 19 Haziran 2023 13:13 |
Etli Büryan | Burce | Et Yemekleri | 0 | 21 Nisan 2012 05:52 |
Büryan (resimli) | AnqeL | Yöresel Yemekler | 1 | 24 Şubat 2012 18:06 |
Bıryan Edims :)))) | Chelt | Komik Loglar | 4 | 15 Temmuz 2005 01:00 |