24 Ocak 2010, 23:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Roka Mantar Salamlı Kis Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Tart Hamuru: * 250 g un * 1/2 c.k. tuz * 125 g tereyagi (kuplere bolunmus) * 1 t.k. nane * 1 y.k. soguk su * 1 adet yumurta (cirpilmis) * 1 adet yumutanin sarisi * 1 y.k. zeytinyagi (kalibi yaglamak icin) Kremasi: * 2 adet yumurta * 2 adet yumurtanin sarisi * 200 ml suzme yogurt * 200 ml sut * 200 g yabani roka * 1 t.k. kekik Ic malzemesi: * 200 g salam (kuplere dogranmis) * 5 y.k. zeytinyagi * 1 iri kirmizi sogan (ince dogranmis) * 1 adet kucuk patates (yarim daire seklinde ince dilimlenmis) * 250 g iri mantar (dilimlenmis) * 200 g kasar peyniri * 1 s.b. cig kuru fasulye (kis hamurunun kabarmasini engellemek icin) Yapilisi: 1. Kis tabanini yapmak icin un, tuz, tereyagi ve naneyi karistirin. Icine cirpilmis yumurtayi ve soguk suyu ekleyip yogurun. Strec film ile sarip buzlukta en az 20 dk dinlendirin. 2. Firini 190 dereceye ayarlayin, 24 cm capindaki bir tart kalibini yaglayin. Hamuru hafifce unlanmis tezgahta, kalibin kenarlarindan uc parmak sarkacak buyuklukte acin. Hamuru merdanenin uzerine alip kaliba yerlestirin. Kis hamurunu kalibin kenarlarina bastirarak oturtun. Catalla tabani delip buzluga koyun ve 30 dk kadar dinlendirin. 3. Buzluktan cikardiginiz tart kalibinin icine yagli kagit serip uzerine kuru fasulyeyi dokun. Firina verip 20 dk pisiridikten sonra yagli kagidi ve fasulyeleri kalibin icinden alin. Hamuru yumurta sarisi ile fircalayip firina verin ve 5 dk pisirin. Bu sure sonunda tekrar firindan alip yumurta ile fircalayin ve 10-15 dk (hamur kizarincaya kadar) pisirip firindan alin. Firini kapatmayip isiyi 140 dereceye dusurun. 4. Kremasini hazirlamak icin bir kapta yumurtayi, yumurta sarilarini, sutu, yogurdu ve kekigi cirpin. Ic malzemesini hazirlamak icin tavada 1 y.k. zeytinyagi ile rokayi sote edip bir tabakta sogumaya birakin. Ayni tavaya 2 y.k. zeytinyagini alip mantarlari yuksek ateste 5-7 dk kadar kavurup bir tabaga alin. Yine ayni tavaya geri kalan yagi alip salamlari ekleyin ve salamlar kizarana kadar kavurun, sogani ekleyin ve seffaflasana kadar kavurmaya devam edin. Son olarak ince dogranmis patatesleri ekleyip seffaflasincaya kadar kavurun ve tavayi atesten alin. 5. Sogumus rokayi ve rendelenmis kasari kremanin oldugu kaba alip blendirdan gecirin. Sote edilmis sebzeleri de kremaya ekleyip iyice karistirin. 6. Pismis kis hamurunun icine kremali sebzeleri yerlestirip kalibi firina verin. 140 derecedeki firina verip 45- 50 dk, tum kisin uzeri kizarana kadar pisirin. Ister sicak ister soguk servis yapin.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
kis, mantar, roka, salamli, salamlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantar avcısı minik kız 2 kiloluk dev mantar buldu | CORDON BLEU | Ekonomi Haberleri | 0 | 18 Ekim 2021 21:08 |
Ölüm meleği de denilen mantar için uyarı: Dünyanın en zehirli mantarıyla, yenebilen mantar birbirinin ikizi | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 12 Haziran 2021 21:08 |
Roka evde nasıl yetiştirilir? Saksıda roka yetiştirmenin yolları | Sarya | Alternatif Tıp | 0 | 02 Nisan 2021 19:16 |
Roka evde nasıl yetiştirilir? Saksıda roka yetiştirmenin yolları | Sarya | Alternatif Tıp | 0 | 16 Mart 2021 14:44 |
Mantar - Mantar Nedir - Mantar Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:19 |