24 Ocak 2010, 23:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Denli Pahla MALZEMELER Su 5 su bardağı Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı Kurutulmuş fasulye (çırtma) 3 su bardağı Soğan 1 büyük boy Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı Kıyma 1/2 su bardağı Yeşil biber (acı) 1 orta boy Salça 1 yemek kaşığı Pul biber 1 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 4/5 su bardağı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Sarımsak 1-2 diş Porsiyon Adedi: 5-6 YAPILIŞI Geniş bir tencerede 5 su bardağı su kaynatılır. Tuz ve fasulyeler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlanır, suyu süzülerek yemekte kullanılmak üzere bekletilir. Diğer tarafta soğan soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ, soğan ve kıyma kavrulur. Yıkanmış ve doğranmış yeşil biber konup biraz kavrulur. Salça ve pul biber ilave edilerek karıştırılır, sonra haşlanmış faulyeler eklenip biraz daha çevrilir. Daha önce ayrılan haşlama suyu 5 su bardağına tamamlanıp ısıtılarak fasulyelerin üzerine ilave edilir. Dört-beş dakika kaynadıktan sonra bulgur, karabiber ve kıyılmış sarımsak ilave edilerek hafif ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (hafif sulu olması gerekir) Sıcak olarak servis edilir. Yoğurt ile birlikte tüketilebilir. | |
|
Etiketler |
denli, pahla |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bu Denli | Ayışığı | EylulFM Paylaşım | 0 | 08 Mart 2023 10:10 |
Siz Ve Burcunuz Ne Denli Örtüşüyor? | Rüzgar | Burçlar, Fallar ve Kehanetler | 0 | 21 Mayıs 2012 02:31 |
Denli pahla (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 28 Ekim 2010 19:04 |
Denli patates (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 28 Ekim 2010 19:03 |
Denli Patates | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 24 Ocak 2010 23:24 |