11 Ocak 2010, 17:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Anna Usulü Patates Patatesler soyulup yikanir. Bir biçak yardimiyla patateslere üç-dört cm. çapinda silindir sekli verilir. Biçak veya sebze kiyacagiyla patatesler 2 mm. kalinlikta dilimlere ayrilir (patates çipsi seklinde). Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yikanmamalidir çünkü nisastasi gider ve piserken birbirine yapismaz ve dagilarak görünümü bozulur. Tavaya biraz tereyagi konur ve kizdrilir. Patates dilimleri 10-12 cm. çapinda daire seklinde tek kat olarak dizilir. Alt yüzü kizardiktan sonra dilimlerin sekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kizarana kadar pisirilir. Patatesin pismedigini düsünüyorsaniz patatesleri firina vererek biraz daha pismelerini saglayabilirsiniz. Bu garnitür önemli yemek davetlerinde izgara ve kizartma etlerle sicak olarak servis edilir. | |
|
Etiketler |
anna, patates, usulu, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bolu Usulü Patates Çorbası | YaRen | Çorbalar | 1 | 18 Haziran 2019 15:07 |
Patates Çorbası (Bolu Usulü) | Funda | Yöresel Yemekler | 0 | 02 Mayıs 2018 00:50 |
Ölüm ve Ötesi / El cadaver de Anna Fritz (The Corpse of Anna Fritz) | AngeL | Film Tanıtımları | 0 | 24 Kasım 2015 18:12 |
İsvicre / Avusturya usulü PATATES SALATASI | yoSun | Salatalar Mezeler | 0 | 06 Kasım 2010 15:46 |
Patates - Patates Nedir - Patates Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |