11 Ocak 2010, 17:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Baklagil Türlüsü MALZEMELER 1 Çay Fincanı Kurufasulye 1 Çay Fincanı Barbunya 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2-3 Domates 1 Limon Suyu 1 Su Bardağı Su Bir Tutam Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 1 Çay Kaşığı Karabiber 4-5 Dal Maydanoz Tuz YAPILIŞ TARİFİ Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
baklagil, turlusu, tÜrlÜsÜ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pratik doğal ve yüksek değerli bir baklagil: Bezelye | oneofgirl | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 24 Temmuz 2013 18:51 |
Bolca Kuruyemiş Ve Baklagil Yiyin | Liaaa | Sağlık Köşesi | 0 | 11 Nisan 2012 17:40 |
Karışık Baklagil Yemeği | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 30 Mart 2012 02:46 |
Baklagil Türlüsü | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 08 Mart 2010 02:19 |