11 Ocak 2010, 17:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patates Kızartmasının Püf Noktaları - Kaliteli bir yağ kullanın. - Alev yüksek ayarlı olsun ve kızartma işleminden önce yağ iyice ısınsın. - Kızartma tenceresindeki patates/yağ hacim oranı ne kadar küçükse patatesler o kadar iyi kızarır ancak çok küçük bir oran da yağın yanmasına sebep olabilir. Bunu deneyerek anlamaya çalışın ve 1/3' ün altına inmeyin. Gerekirse patateslerinin tamamını bir kerede kızartmak yerine birkaç kızartmayı deneyin ve çıkan patateslerin yağını bırakması için servis tabağına bir kağıt havlu yerleştirin. Böylece patatesler daha az yağ çekecektir. - Eğer dondurulmuş ürünlerdeki gibi dışı sert, içi yumuşak bir ürün elde etmek istiyorsanız yine patates/yağ oranını düşük tutun. Patatesleri rengi değişmeden bir süre kızarttıktan sonra tamamını hemen yağdan çıkartın ve soğumasını bekleyin. Bu süre içinde yağın yavaş yavaş eski sıcaklığını kazanmasını bekleyin ancak yanmamasına dikkat edin. Yada ısı kaynağını bir süre kapatıp ikinci kızartma işlemine geçmeden hemen önce tekrar açıp yağı kızdırın. Soğumuş ve ön kızartması yapılmış patatesleri hemen ikinci kızartma işlemine başlayabileceğiniz gibi yağı emildikten sonra derin dondurucuda sakla***** istediğiniz zaman tekrar çıkartıp kızartabilirsiniz. -Eğer bu işlemler için yeterli vaktiniz yoksa doğranmış patatesleri damak tadınıza uygun miktarda tuzlu bol suya atın ve 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün ve bir kağıt havlu üzerinde iyice kurumasını bekleyin. Böylece yine yağ çekmemiş ve sert kızarmış patatesler elde edebilirsiniz ancak sonradan fazla tuz eklemeyin. | |
|
Etiketler |
kizartmasinin, kızartmasının, noktalari, noktaları, patates, puf, püf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patates Yemeklerinin Püf Noktaları | meLanie | Yemek Tarifleri | 9 | 15 Kasım 2023 15:40 |
Patates Haşlama Süresi Ve Patates Nasıl Haşlanır?? | İpek- | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Temmuz 2022 16:50 |
Patates puresinin soylu hali: Duşes patates! | Sanem | Yemek Tarifleri | 0 | 15 Aralık 2016 14:09 |
Günün lezzeti: Ev Yapımı Patates Cipsi Malzemeler 2 adet kızartmalık patates | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 13 Aralık 2012 16:43 |
Patates - Patates Nedir - Patates Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |