26 Mart 2009, 16:10 | #11 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Av Yemekleri Zeytinli Ördek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1200 gramlık iki ördek 300 gr yeşil zeytin 150 gr mantar 150 gr jambon 6 diş sarmısak 2 küçük soğan 1 bardak sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz-karabiber 1. Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın. Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün. 2. Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın. Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin. Sonra sakatatı katın, karıştırarak hafifçe kavurun. Sarmısakları da içine koyup pembeleştirin. Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote yapın. Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın. Zeytinlerin yarısını bu içe ekleyin. 3. Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun. Daha önce açıkladığımız gibi, açık kalan kısmı dikerek kapatın. Kalan yağda ördekleri kızartın. Yağını boşaltıp tencereyi temizleyin. Ördeklere tuz ve biber serpin. Tencereye ayıklanmış soğanı ve şarabı koyup ağzını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15 dakika daha pişirin. 4. Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın. Alıntı. |
|
10 Nisan 2009, 06:38 | #12 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Av Yemekleri Çulluk kızartması tencerede [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]6 adet çulluk 1 bardak su 150 gr tereyağı ( ½ çorba kaş.) Tuz,karabiber 1. Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra, tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 1-3)çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı, sonrada içleri çıkarılmış kuşları iyice yıkadıktan sonra üst ve içlerini tuzlamalı, biberlemeli ve bir tarafa bırakılmalı. 2. Sonra küçükçe bir tencereye; 7 silme çorba kaşığı sadeyağı yada margarini koyarak kızdırmalı sonra çullukları koyarak karıştırdıktan sora tencerenin kapağı kapatılır küçükçe ateşte arada bir karıştırılarak kuşların her yeri pembeleşinceye kadar kızartılır, sonra tencereye azar azar olmak üzere 1 bardak sıcak su ilave edilip iyice yumuşayıncaya kadar bunları 30-40 dakika ortadan az bir ateşte pişirmeli ve tencereden çıkararak bütün yada ortadan ikiye kesilmiş olarak tabağa yerleştirilir ve servis yapılır. Alıntı. |
|
Etiketler |
av, yemekleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 11:06 |
Aydın Yöresel Yemekleri - Aydının Yöresel Yemekleri Nelerdir | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 10:47 |
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri | Sevda | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Temmuz 2013 18:12 |
Diyet Yemekleri | YapraK | Yemek Tarifleri | 39 | 22 Mayıs 2012 17:19 |
Gaziantep yemekleri | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Eylül 2011 23:11 |