16 Mart 2009, 00:55 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kuymak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 su bardağı su 1 çay bardağı mısır unu 1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş) 125 gr tereyağı TARİF Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin. Peynirini katın. Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin. Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın. Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin. Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapın. | |
|
Etiketler |
kuymak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuymak Mama Tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 16:10 |
Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) | AnqeL | Yöresel Yemekler | 8 | 06 Ekim 2012 10:51 |
Kuymak (niğde) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 09 Ağustos 2012 13:55 |
Kuymak | YapraK | Yemek Tarifleri | 2 | 09 Ağustos 2012 13:54 |
Tereyağlı kuymak (osmaniye) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:18 |