19 Aralık 2008, 20:11 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Toplu Bir Mutfak İçin 5 Öneri 'Her şey için bir yer bulun, böylece her şey yerli yerinde olur!' anlayışından yola çıkarak kuracağınız bir mutfağın yararları sayılamayacak kadar çoktur. Hijyen... Zaman ve enerjiden tasarruf... Mekanın rahat kullanımı... Sadece biraz organize olmak yeterli... İşte size birkaç yapıcı öneri! Sık kullanılanlar el altında olmalı! Sık sık kullandığınız malzemeleri, mutfağınızda el altında, yani kolayca ulaşabileceğiniz yerlerde tutun. Bunun dışında her zaman kullanmadığınız, sadece 'önemli günler'de kullandığınız çok şık ve özel servis takımları gibi malzemeleri ise diplerde yer alan dolaplara kaldırabilirsiniz. Sık sık kullanılan tuz, karabiber, şeker, sıvı yağ gibi malzemeler için tezgahın üzerinde bir etajer yaptırmak iyi bir fikir olabilir. Konserve ve makarna gibi ürünleri göz hizasında bir dolaba kaldırırsanız, etiketlerini okumanız kolay olur. Mikser ve el blenderi gibi birçok küçük ev aleti, diplere veya yüksek bir yere kaldırıldıkları için unutulur ve asla kullanılmazlar. Eğer bu tür aletler için 'her an kullanılmaya hazır' bir yeriniz yoksa, satın almak gereksizdir. Temizlik ürünleri Öncelikle bu tür ürünler çocuk ve yiyeceklerden uzakta durmalıdır! Temizlik ürünlerinin kokularının sinmemesi için bu tür ürünleri yiyecek ve içeceklerden uzak yerlere kaldırın. Özellikle de çocukların ulaşamayacağı yüksek ve mümkünse kilitli dolapları tercih edin. Üst üste dizmekten kaçının! Çok yüksek tabak ve çanak yığınlarına dikkat edin. Raf eklemekten kaçınmayın. Her rafın arasında 30 cm. bulunursa, yüksek yığınları engellemiş olursunuz. Yer kazanmak için; döner raflar, sepetli veya tel dolaplar ideal olabilir. Mümkün olduğunca çok şeyi yukarılara kaldırın! Eğer küçük çocuklarınız varsa, mümkün olduğunca çok alet ve malzemeyi mutfağın yüksek kısımlarına kaldırmanız akıllıca olur. Ayrıca böylece devamlı eğilerek sırt ve belinizi incitmemiş olursunuz. Aynı şekilde set üstü fırın veya mikrodalga fırınınızı tezgahın üzerine koyup yer kaybetmektense, kendinizin belirlediği bir yükseklikte yaptıracağınız rafın üzerine yerleştirebilirsiniz. Böylece sıcak tabakları fırından çıkarırken oluşabilecek kazaları da önlemiş olursunuz. Çok yer kaplayan aletler alçaktaki dolaplara konmalı! Yüksek dolaplara kaldırdığınız malzeme ve aletlerin tersine, çok yer kaplayan tepsi, tava, fırın kapları gibi büyük ve ağır aletleri alçaktaki dolaplara kaldırmak daha kolaydır. Bu tür malzemelere ek olarak yağ bidonlarını, su şişelerini de alçak dolaplara koyabilirsiniz. Genel bir kural olarak en zor ulaşılan dolap ve rafları en az kullanılan alet ve malzemelere ayırmayı unutmayın. mutfakrehberi... | |
|
Etiketler |
bîr, mutfak, oneri, toplu, öneri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Açık Mutfak İçin Öneriler | AngeL | Ev Dekorasyonu | 0 | 05 Ekim 2014 11:14 |
Mutfak Dolapları İçin Dekorasyon Önerileri | AngeL | Ev Dekorasyonu | 0 | 05 Ekim 2014 11:11 |
2014 Mutfak Barı İçin Sandalye Modelleri | Violent | Ev Dekorasyonu | 0 | 02 Mart 2014 19:33 |
Mutfak İçin Pratik ßilgiler... | Kralice | Yemek Tarifleri | 1 | 12 Mart 2009 13:27 |
Sağlıklı Mutfak İçin 10 Önemli Uyarı! | Kralice | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 12 Mayıs 2008 20:22 |