28 Haziran 2024, 20:15 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat Süt ürünlerinin tazeliğini uzun süre koruyabilmesi için doğru hijyen ve saklama koşullarının sağlanması son derece önemli. Kalsiyum protein E vitaminleri bakımından zengin olan süt ürünleri özellikle büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok önemlidir. Beslenme programımızda mutlaka bulunması gereken süt ürünlerinin tazeliğini koruyabilmek için saklama koşullarının nasıl olması gerektiğini iyi bilmek gerekiyor. Süt ürünlerinin buzdolabında saklanmasında genel olarak dikkat edilmesi gereken ilk kural ürünlerin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliğidir. Ürünler buzdolabında +4 ile +6 0C arasında sıcaklıklarda saklanmalıdır. Bu nedenle ürünler sık sık açılma nedeni ile buzdolabının kapak kısmına ve rafların kapağa yakın kısımlarına yerleştirilmemelidir. Ürünler tüketilirken porsiyonlara ayrılmalı ve o şekilde servis edilmelidir. Buzdolabına geri konulacak ürün ise temiz bir kapta muhafaza edilmelidir. Süt ürünlerinin koku çekmemesi ve ortamda bulunan mikrobiyolojik yükten etkilenmemesi için konuldukları kapların kesinlikle kapalı olması gerekir. Farklı ürünler aynı kap içinde saklanmamalıdır. Ürünlerin etiket üzerinde bildirilen son kullanım tarihleri takip edilmeli ve süre aşılmamalıdır. Beyaz Peynir Genellikle salamura (tuzlu su) içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanmalıdır. Beyaz peynir eğer üzerinde kültür ile olgunlaştırılmış ve pastörize sütten yapılmıştır ibaresi varsa gözenek olması istenmez. Kaşar Peynir Hava ile teması istenmeyen bir üründür. Paket açıldıktan sonra kalan kısım mutlaka streçle sarılmalı veya hava geçirmez kaba yerleştirilmelidir. Bazı tip kaşarlar özel olarak küflü şekilde satılmaktadır. Ancak etiketinde belirtilmediği sürece küflü kaşar tüketmek uygun değildir. Krem Peynir Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır. Örgü Peyniri Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır. Yoğurt Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Yoğurt kimyasal olarak en az %80 su içeriğine sahiptir. Bu nedenle darbe sonucu su sızmaları oluşabilir. Tereyağı Koku çekme özelliği çok yüksek olan bir üründür. Dolayısıyla hava geçirmeyecek şekilde steçle sarılmalı ve hava geçirmez kapta saklanmalıdır alinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cilt bakım ürünlerini kullanırken dikkat edilmesi gerekenler | Feronia | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 08 Eylül 2018 07:13 |
Diş çıkartma döneminde bunlara dikkat | Estela | Aile Evlilik ve Çocuklar | 0 | 03 Eylül 2013 23:27 |
Bunlara Dikkat | cLaS | Bilim Dünyasından Son Haberler | 0 | 23 Ağustos 2012 16:16 |
Oy kullanırken bunlara dikkat! | Dilara | Haber Arşivi | 0 | 11 Haziran 2011 23:27 |