IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Haziran 2024, 20:15   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Süt ürünlerini saklarken bunlara dikkat




Süt ürünlerinin tazeliğini uzun süre koruyabilmesi için doğru hijyen ve saklama koşullarının sağlanması son derece önemli.



Kalsiyum protein E vitaminleri bakımından zengin olan süt ürünleri özellikle büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok önemlidir. Beslenme programımızda mutlaka bulunması gereken süt ürünlerinin tazeliğini koruyabilmek için saklama koşullarının nasıl olması gerektiğini iyi bilmek gerekiyor.



Süt ürünlerinin buzdolabında saklanmasında genel olarak dikkat edilmesi gereken ilk kural ürünlerin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliğidir. Ürünler buzdolabında +4 ile +6 0C arasında sıcaklıklarda saklanmalıdır. Bu nedenle ürünler sık sık açılma nedeni ile buzdolabının kapak kısmına ve rafların kapağa yakın kısımlarına yerleştirilmemelidir. Ürünler tüketilirken porsiyonlara ayrılmalı ve o şekilde servis edilmelidir. Buzdolabına geri konulacak ürün ise temiz bir kapta muhafaza edilmelidir. Süt ürünlerinin koku çekmemesi ve ortamda bulunan mikrobiyolojik yükten etkilenmemesi için konuldukları kapların kesinlikle kapalı olması gerekir. Farklı ürünler aynı kap içinde saklanmamalıdır. Ürünlerin etiket üzerinde bildirilen son kullanım tarihleri takip edilmeli ve süre aşılmamalıdır.

Beyaz Peynir
Genellikle salamura (tuzlu su) içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanmalıdır. Beyaz peynir eğer üzerinde kültür ile olgunlaştırılmış ve pastörize sütten yapılmıştır ibaresi varsa gözenek olması istenmez.

Kaşar Peynir
Hava ile teması istenmeyen bir üründür. Paket açıldıktan sonra kalan kısım mutlaka streçle sarılmalı veya hava geçirmez kaba yerleştirilmelidir. Bazı tip kaşarlar özel olarak küflü şekilde satılmaktadır. Ancak etiketinde belirtilmediği sürece küflü kaşar tüketmek uygun değildir.

Krem Peynir
Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır.

Örgü Peyniri
Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır.


Yoğurt
Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Yoğurt kimyasal olarak en az %80 su içeriğine sahiptir. Bu nedenle darbe sonucu su sızmaları oluşabilir.

Tereyağı
Koku çekme özelliği çok yüksek olan bir üründür. Dolayısıyla hava geçirmeyecek şekilde steçle sarılmalı ve hava geçirmez kapta saklanmalıdır


alinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt bakım ürünlerini kullanırken dikkat edilmesi gerekenler Feronia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2018 07:13
Diş çıkartma döneminde bunlara dikkat Estela Aile Evlilik ve Çocuklar 0 03 Eylül 2013 23:27
Bunlara Dikkat cLaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Ağustos 2012 16:16
Oy kullanırken bunlara dikkat! Dilara Haber Arşivi 0 11 Haziran 2011 23:27