23 Aralık 2023, 03:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kömbe [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kömbe KÖMBE TARİFİ MALZEMELER 1 + 1/5 su bardağı sıvı yağ 4,5 + 1/2 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt 1 paket instant maya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt YAPILIŞI Derin bir kabın içerisine unu, 1 su bardağı sıvı yağ, süt, yoğurt, maya, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri koyun, çırpıcı ile güzelce karıştırın. 4,5 su bardağı unu sıvı karışımın üzerine eleyin. Kenarlardan ortaya doğru elinizle alarak hamuru yoğurun. Yumuşak kıvamda olması gereken hamur o kıvama gelmediyse kalan yarım bardak unu azar azar eleyerek ekleyin. Hazırlanan hamuru üç parçaya bölerek, ilkini tezgahın üzerinde elinizle açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız parçanın üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. İkinci parçayı birincinin üzerine açın ve üzerine yine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Son parçayı da aynı şekilde açın. Hamuru zarf şeklinde katlayın. Bunun için dört kenardan katlayarak ortaya getirin. Zarf şeklindeki hamuru 30 cm. çapındaki yuvarlak fırın tepsisine elinizle yayın. Hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra bıçakla fazla derin olmayacak şekilde dilimleyin. Bir kasenin içerisinde yumurtaları çırpın. Yoğurt ve susamı ekleyerek karıştırın. Bu sosu fırça yardımıyla hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun... | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kömbe | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:19 |
Kömbe Kurabiye | Zen | Hamur İşleri | 0 | 20 Şubat 2013 16:49 |
Kiymali kömbe | AnqeL | Hamur İşleri | 5 | 06 Ekim 2012 14:56 |
Tahinli kömbe sufi (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:51 |
Kıymalı Kömbe | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:14 |