20 Kasım 2023, 20:31 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi baklagillerin gaz yapmasını önlemek için akşamdan ıslatılması gereklidir. Ancak ıslatılan fasulyenin ilk suyu bir iki saat sonra dökülerek yeniden üzerine su konulmalıdır. Yeniden konulan suyun içinde bir gece bekleyen fasulyelerin suyu tekrar değiştirilmelidir. Aksi halde gaz ve şişkinlik yaparak rahatsızlık verebilir. Değişik tariflerde ise ıslama suyuna bir miktar tuz veya karbonat atılabilir. Kuru Fasulyenizi bir gece suda bekletmenize gerek yok, bir tencerede biraz su ile bir taşım kaynatın, ocağın altını kapatıp 2 saat kadar bekletin. Şimdi yemeğinizi pişirebilirsiniz. Diğer pişirme metodunuza göre bir zaman daha uzun kaynatırsanız tam kıvamını bulur. Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine, yarım kahve kaşığı karbonat koyarsanız, hem daha çabuk pişer, hem daha yumuşak olur. Kuru fasulyelerin tanelerinin dağılmadan ve ezilmeden pişmesini istiyorsanız, tuzu, salçayı ya da domatesleri, fasulyeler yarı piştikten sonra ekleyin.
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balık pişirmenin püf noktaları | meLanie | Yemek Tarifleri | 0 | 20 Kasım 2023 20:27 |
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları | Sarya | Merak Ettikleriniz | 2 | 28 Mart 2022 20:58 |
Türk Kahvesi Pişirmenin Püf Noktaları | Sevda | İçkiler İçecekler | 1 | 22 Temmuz 2012 10:24 |
Lezzetli Makarna Pişirmenin Püf Noktaları | efLatun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 07 Mayıs 2012 23:51 |
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:12 |