31 Temmuz 2023, 17:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sumak Ekşili Kuru Dolma Sumak Ekşili Kuru Dolma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 4 adet gün kurusu 4 adet kuru patlıcan 4 adet dolmalık yeşil biber 400 g iri çekilmiş kıyma 100 g pirinç 2 adet kuru soğan(Çok ince doğranmış) 1 demet maydanoz (Çok ince doğranmış) 8-10 dal yeşil soğan(Çok ince doğranmış) 3 adet domates (Soyulmuş ve çok ince doğranmış) 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı Kahramanmaraş pul biberi 2 tatlı kaşığı sumak ekşisi 1 çay bardağı zeytinyağı Kaya tuzu Karabiber Nasıl Yapılır Gün kurusu patlıcan ve biberleri haşlayın. Domates, soğan, maydanoz ve yeşil soğanı bir kaba alın ve tuz, karabiber, pul biber ile sumak ekşisini ilave edin. Kıyma, salça ve pirinci ekledikten sonra ezmeden, harmanlayarak karıştırın. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlerin içini az miktarda karışımla doldurun. Tencere tabanındaki dolmaların yanmaması için tencerenin tabanına öncelikle bir miktar yıpranmış veya yırtılmış kullanılmayacak patlıcan, biber kurularını yerleştirin.. Bu işlem yapıldıktan sonra doldurulmuş dolmaları tencereye yerleştirerek üzerine yeterince su ilave edin. Zeytinyağı ve sumak ekşisi ekleyerek pişirmeye başlayın. Su kaynamaya başladığında kısık ateşte 20-25 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin. lezzet.com.tr | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru dolma tarifi | Sarya | Sebze Yemekleri | 0 | 16 Ocak 2021 07:54 |
Diyarbakır Usulü Ekşili Kuru Dolma | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Nisan 2014 09:36 |
Sumak (somak) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 04 Ağustos 2013 12:10 |
Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması | oneofgirl | Dolma ve Sarmalar | 0 | 21 Temmuz 2013 20:40 |
Ekşili Etli Kuru Patlıcan Dolması | BuYuCu | Salatalar Mezeler | 0 | 02 Temmuz 2012 05:14 |