31 Temmuz 2023, 17:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çin Pilavı Çin Pilavı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı zeytinyağlı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet küçük havuç 2 dal taze soğan 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1.5 su bardağı sıcak su Çin Pilavı Nasıl Yapılır Taze soğanları bol su ile yıkayıp ayıklayın ve ince ince doğrayın. Havucun kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kızdırın. Doğradığınız taze soğan ve havuçları içerisine ekleyerek kavurun. Pirinçleri bol suda yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ardından tuz ve sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. Pilav suyunu çektiğinde yumurta karışımını üzerine ekleyin. Kapağı tekrardan kapatarak 3-4 dakika daha pişirin. Pilav tamamen suyunu çektiğinde ve yumurtalar kızardığında ocağı kapatın. Tencere ve kapak arasına kağıt havlu koyun ve demlenmesi için bekleyin. Çin pilavını ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. lezzet.com.tr | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şah Pilavı | Sarya | Makarnalar Pilavlar | 0 | 29 Aralık 2022 19:19 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Fas Pilavı | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 25 Nisan 2014 09:56 |
Çin Pilavı | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 16:59 |
Çin Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Nisan 2009 17:51 |