IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2020, 09:56   #1
Çevrimiçi
~ Derinsohbet com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru çayın kalitesi 4 kriterle anlaşılıyor






Rize ÇAYMER Genel Müdürü, en önemli kriterin yüze gelmemesi gereken toz bulutu olduğunu aktardı.

Rize'de 2018 yılında faaliyetlerine başlayan Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER), çay sektöründeki KOBİ'lerin kurumsal kapasitelerin geliştirilmesi için çalışırken, tüketiciye en kaliteli çayın nasıl ulaşacağı ile ilgili faaliyetler yürütüyor.

4 farklı alanda çalışan işletme; çay bahçelerinin dizaynı, üretim yöntemleri, laboratuvar ve çay tüketicilerine giden aşamaları adım adım takip ederek doğru yöntemleri belirliyor.

İYİ ÇAYI ANLAMAK İÇİN 4 KRİTER VAR
Bu süreci çay işletmelerine aktaran ÇAYMER, çayda kalite kaybının önüne de geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. En iyi kuru çayın kalitesinin anlaşılmasında 4 kriter olduğunu belirten ÇAYMER Genel Müdürü Selçuk Azman, tüketicilere de öneri ve tavsiyelerde bulundu.

'TOZ BULUTU' AYRINTISI
Kaliteli kuru çayın nasıl anlaşılacağı konusunda tüketicilere bilgi de veren Azman, şöyle konuştu:

“Çay tüketicisi, satın aldığı bir ürünü beğenirse devamını alıyor. Tüketici memnun kalmazsa devamını almıyor, yeni araştırmalara giriyor. İyi bir çayı anlamak için 4 kriter var. Satın aldığınız çay paketini bir kaba boşaltırken, açtığınız zaman içinden yüzünüze bir toz bulutunun gelmemesi lazım. İkincisi; çay yaprağından kaynaklı sap ve liflerin olmaması veya çok az olması lazım. Üçüncüsü; çayı elinize aldığınız zaman dişleyen bir yapısı olur. Kıvrım kıvrım olur. Kırık ve düz partiküllerden oluşmaması lazım. Dördüncüsü ise; çayı demledikten sonra dem renginin parlak olması lazım. Bulanık ve askıda kalan partiküllerin olmaması gerekiyor.

GENÇLER AÇIK ÇAY İÇİYOR
Bunlara tüketiciler dikkat ederse iyi ve kaliteli kuru çay almış olurlar. Genelde 40 yaş üstü vatandaşlar, daha çok sert ve ağzı dolduran, buruşturan 'tavşan kanı' diye nitelendirdiğimizi çayları beğenirken, yaşı 20 ile 40 arasında olan daha genç nesiller ise yumuşak karakterli, açık çayları tercih ediyor.”

Kaynak: EnsonHaber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
yaşam ve detay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
photoshop-fotograf ( 100 mt den anlaşılıyor) MeLak Yaşam ve Detay 2 24 Ekim 2019 11:49
Bu kanser sadece fotoğraflarla anlaşılıyor! Sanem Sağlık Köşesi 2 12 Haziran 2018 13:23
Şeker Hastalığı Göz Muayenesinden Anlaşılıyor Ebru Sağlık Köşesi 0 17 Eylül 2016 17:03
Çayın Faydaları, Çayın Zararları, Çayın Yararları Violent Sağlık Köşesi 0 12 Nisan 2014 21:41
Göz sorunları artık kolayca anlaşılıyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 07 Mart 2010 23:38