IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2020, 02:05   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sirke mi Karbonat mı? Meyve ve Sebzeler Nasıl Temizlenmeli?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Koronavirüs sebebiyle marketlerden aldığımız ürünleri, meyve ve sebzelerimizi yıkamadan asla dolaba yerleştirmiyoruz. Peki, meyve ve sebzeleri karbonatlı su ile mi yoksa sirkeli su ile mi yıkamalı? Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, merak edilen soruya cevap verdi."
Koronavirüsün plastik ve paslanmaz çelik üzerinde 3 gün hayatta kalabileceğini gösteren çalışmalar, virüsün gıda ambalajları yoluyla bulaşma riskini gündeme getirdi. Kovid-19'un bulaşma riskini önlenmede, satın alınan gıda ambalajlarının dezenfekte edilmesi ise önem taşıyor. Marketlerde elle temasın olduğu gıda ambalajlarının eve getirildiğinde uygun bir dezenfektan ile ovalanarak silinmesi gerekiyor.

Satın alınan gıda maddelerinin çift ambalaj taşıması halinde elle temas edilen dış ambalajın çıkartılarak atılması ve gıdanın iç ambalajıyla eve alınması öneriliyor. Dış ambalajla temastan sonra da ellerin su ve sabunla en az 20 saniye ovalanarak yıkanması gerekiyor.

Koronavirüs 92 santigrat derecede etkinliğini yitiriyor

Yapılan bazı çalışmalarda, koronavirüsün 92 santigrat derecede 15 dakikada etkinliğini yitirdiğinin gözlemlendi. Bu nedenle et ürünleri gibi tüketimden önce pişirilmesi gereken gıdalarda risk yok denecek kadar azdır. Çünkü gıdaların doğru teknikle pişirilmesi sonucunda virüsün enfektivitesinde net bir düşüş olmaktadır. Öte yandan, dışarıdan sipariş edilen ve tüketilmeden önce herhangi bir ısıtma ya da pişirme işlemine tabi tutulmayan fastfood türü gıdalar ise bu gıdaları servise hazırlayan personelin Kovid-19 taşıyıcısı olması, gıdaya elle temas etmesi ve üzerine öksürmesi neticesinde bulaş kaynağı haline gelebilmektedir. Taşıyıcı olmayan personelin bulaş kaynağı ile temas ettikten sonra ellerini dezenfekte etmeden servis edeceği gıda ile teması da risk oluşturabilmektedir.

Elle temasın olduğu meyve ve sebzelerin yüzeylerinin bir bulaş kaynağı olmasını önlemek için bu kısımların temizliğine de özen gösterilmesini gerekiyor. Meyve ve sebzelerin temizlenmesinde sirkeli su yerine karbonatlı su tercih edilmelidir. Sirkeli su mikroorganizma yükünü azaltmada etkili olmasına rağmen tarım ilacı kalıntılarını temizleyememekte ve hatta bazılarının etkilerinin artmasına neden olabilmektedir. Karbonatlı suda bekletilen meyve ve sebzeler, daha sonra bol su ile yıkanarak tüketilmelidir.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 24 Nisan 2020, 02:17   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sirke mi Karbonat mı? Meyve ve Sebzeler Nasıl Temizlenmeli?




Annem sirkeyle temizliyor ölmedigime göre zarari yok 😄😁😅🤣

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
sirke mi karbonat mı? meyve ve sebzeler nasıl temizlenmeli?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şifa Kaynağı Olan Meyve Ve Sebzeler YaRen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 04 Temmuz 2019 17:10
Makyaj malzemeleri nasıl temizlenmeli? Ebru Makyajın Püf Noktaları 0 07 Eylül 2016 21:35
Hollandaca Meyve ve Sebzeler. PySSyCaT Yabancı Diller 0 09 Kasım 2014 18:49
Bebek malzemeleri nasıl temizlenmeli Estela Aile Evlilik ve Çocuklar 0 03 Eylül 2013 23:39