IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2024, 12:53   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı




Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce yaya geçitlerine Türkçenin yanı sıra yazılan Kürtçe uyarı yazılarının üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından "Türkiye Türk'tür, Türk kalacak yazıları yazıldı. Yazıyı yazan kişiler hakkında yasal süreç başlatacağını açıklayan Büyükşehir Belediyesi, Kürtçe trafik uyarılarını yeniden yazdı.
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaya geçitlerine yazılan Kürtçe uyarı yazılarının üzerine "Türkiye Türk'tür, Türk kalacak yazıları yazıldı. Olayın ardından Büyükşehir Belediyesi Kürtçe yazıları tekrar yazarken, sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılacağını açıkladı.

KÜRTÇE UYARI YAZILARININ ÜZERİNE "TÜRKİYE TÜRK'TÜR KALACAK" YAZILDI

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkçe'nin yanı sıra "Önce yaya anlamına gelen Kürtçe uyarı yazıları yazdı. Kürtçe uyarı yazılarının üzerine dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından 'Türkiye Türk'tür, Türk kalacak' yazıları yazıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Şehri karıştıran olayın ardından Van Büyükşehir Belediyesi açıklama yapı. Açıklamada saldırının kabul edilemez olduğu belirtilerek, sorumlular hakkında yasal süreç başlatılacağı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Van Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizin kozmopolit yapısını göz önünde bulundurarak, çalışmalarımızı bu yönlü geliştirme amacı içerisindeyiz.

"SALDIRILAR ÇOK DİLLİ FAALİYETLERİMİZİ ENGELLEMEYECEK"

Bu kapsamda çok dilli belediyecilik faaliyetlerimizin bir parçası olan şehir içi yollarda uyarı levhalarına Türkçenin yanında Kürtçe de eklenmiştir. Bu çalışmamız halkın da büyük takdirini toplamıştır. Ancak, ülkenin ve kentimizin zengin kültürünü hazmedemeyen ırkçı kesimler tarafından bu uyarı levhalarına çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Öncelikle bu saldırıyı kınıyoruz. Kent halkının büyük bir bölümünün kullandığı dil olan Kürtçeye yönelik böylesi bir saldırı kabul edilemez. Ayrıca bu tarz saldırılar bizim çok dilli faaliyetlerimizi engelleyemeyecektir.

KÜRTÇE YAZILAR YENİDEN YAZILDI

Öte yandan ekipler, Kürtçe uyarı yazılarını yeniden yazdı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, trafik uyarı yazılarını kent geneline yaygınlaştırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
"Öldürme yetkisine sahip olup da öldürmüyorsan güçlüsündür."
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı 100. yıl videosu ortalığı karıştırdı! EOKA'nın Türk bayrağını ele geçirdiği görüntü CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 3 10 Eylül 2023 16:15
Çipras'ın "Türk" gafı Yunanistan'ı karıştırdı: Olayı büyütmeyin, Türkler duymasın CORDON BLEU Dünyadan Haberler 0 18 Haziran 2023 20:13
"PKK" Yazılan Tepeye Türk Bayrağı Dikildi Ecrin Haber Arşivi 1 10 Şubat 2016 02:48
Sapık Türk Öğretmen Uganda'yı Karıştırdı N999 Haber Arşivi 0 31 Mart 2012 15:54
Türk-Kürt kavgası Mersin'i karıştırdı Süslü Haber Arşivi 1 07 Ocak 2010 12:16