IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2013, 20:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemeler




Vbulletin tema yapımı, v bulletin kuşkusuz ki en çok tercih edilen forum türüdür. Dolayısı ile uğraşlarıda en çok olan türdür. Bunlardan belkide en önemlisi ise, yazılımdan sonra tema düzenlemesi olacaktır. Bu yazımızda sizlere vbulletin tema yapımı hakkında detaylı olarak bilgi derlemesi yapacağız. Tema yapımına başlamadan önce bu yazımızı okumanız sizler için faydalı olacaktır.

İlk olarak en önemli 4 template ile başlayalım :

Header:Genellıkle logolarınızın bulunduğuvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelerözelleştirilmiş kodlar ile geliştirile bilen en üst kısıma verilen addır.

Navbar:Kulanıcı girişi yaptığınız ve yararlı linklere tıkladığınız üyelerin vazgeçilmezi olan en karizmatik alana verilen isimdir.

Forumhome:Sitenin anasayfasını’ilgilendiren kodların yarısı bu templatededir. Örnek olarak forumhome templatesin’deki kodlar silindiğin’de karşınıza otomatikman kalbiniz kadar temiz boş bir sayfa gelir.

Footer:Sitenin en alt kısmına verilen isimdir.

vBulletin Tasarımının Gözdesi (TCAT)

Tcat:Kategori başlıklarının arkasında bulunan GIF’yada PNG formatındaki alandır.Tcat kısmına grafik veya renk eklenmediğinde kendını otomatikman en uygun renk’e atar.

Tcat’ta yaratıcılık son zamanlarda herkesin düşündüğü bir şeydirvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelertcat’a logosunu ekleyenivirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelertcat’ını web 2.0 yapanı hepsını son zamanlarda görmüşsünüzdür. Herkes sitesine özel tcat ister fakat herkesin unuttuğu bir şey vardır kodlama. vBulletin kullanıcıları tcat’ın soluna ismini yazıp ftp’ye gif olarak attıklarında tamam bu iş bukadar deyip geçerler faka bilmezlerkı o tcat sadece anasayfada okadar düzgün durucak.

Mesela anasayfa’nın tcat boyutu ile profil kısmının tcat boyutunu düşünürsek anasayfada görünen tcat profil kısmında daha küçük görünmelidir fakat amator kullanıcıların yaptığıvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelersadece anasayfada yazılı tcat olsun yeter kardesim felsefesidirnokta vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemeler

Tcat’ta en önemli kısımlardan biri renk uyumu ve efektlerdirvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelermesela photoshop’u ele alıcak olursak bir tcat ‘a fazla inner glow efekti verilirse o tcat’bayağı göz yorucaktır ve parlıyacaktır.

Thead.GIF.

Thead.gif: Forum ve Son Mesaj yazan başlıkların arkasında bulunan grafik ve renk parçaçıcığıdr. Bu kısma genellıkle beyaz web 2.0 Türünde grafikler yakışır yok arkadaş ben grafik değilde renk kullanırım diyen birçok kullanıcı daha sonradan web 2.0 grafiğine geçiş yapmıştır. Bu bölümde geliştirilicek pek bir şey yokturvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelergeliştirilebilir en can alıcı parça grafiği’dir.
Neden Grafik Kullanayım?

Tanıdığım birçok vBulletinci temalarda grafik kullanılmazsa sitenın daha hızlı olucağını söylervirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında DerlemelerMesela Tcat’a şöyle güzel can alıcı mavi renkte bir grafik eklemek yerıne virgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemeler Css Kısmından sadece renk veren tasarımcılar vardırvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelerbu sistemi nekadar savunsalar’da kendileride beğenememişler ve grafik sistemine geçmişlerdir. Kimse unutmamalıdırkivirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemeler Güzel TASARIM’Deemek Kalıteli Alt yapı demektir. Burada rol host kalıtesıne bağlıdır.

İcon Tasarımları

vBulletinin en eğlenceli kısmı nedir deselervirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemelerİconları eklemek derim. Koskoca tasarıma eklenen en ufak bir icon tasarımın görünüşünü değiştirebilir ve onu daha gelişmiş bir halde gösterebilir. En azından göz doygunluğunu kullanıcıya verirvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemeler Renklere uyumlu iconları bulmak Tasarımcının uyması gereken en büyük kuraldır.

Butonlar.

Butonlar genellikle tek tip yazılar ile yayınlanır. Yeni Konu Aç / Cevap Yaz / Düzenle / Alıntı / +Alıntı Bu hiçbir zaman değişmeyen bir prensiptir. Şuana kadar hiçbir forumda Yeni Konu Aç Butonunun ismini > Bas Aç Kardes olarak görmüşlüğüm yokturnokta vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemeler Fakat çok değişik tiplerde buton tasarımları görmüşlüğüm vardırvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında DerlemelerButon tasarımı söylendiği kadar kolay bir iş değildirvirgul vBulletin Tema Yapımı Hakkında Derlemeler 20×20 veya 10×5 Pixellik butonlar yapabilmek yetenek ve hayal gücü ister.

Tema + Kodlama = TASARIM?

vB temalarında 2 geliştirme yönetemi vardır. Grafik Geliştirme / Kod Geliştirme = Tasarım

Sadece tasarımını geliştiren bir forum kodlama açısından ezik kalır ve standart default temadan tek farkı renklerı olur + Sadece Kodlama yönünden geliştirilen bir tema tasarım yönününden ezik kalır ve yıne aynı sonuç elde edilir.

SaygıLarımla CeSaRCripS

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
derlemeler, hakkında, tema, vbulletin, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vbulletin Renkli Tema CLubber vB 3.8.x Temaları 3 29 Aralık 2017 00:48
vBulletin 4.0.4 mavi Tema Nokta vB 4.x Temaları 2 07 Ağustos 2011 14:58
[vbulletin-tema] Insomnia Lanet vB 3.8.x Temaları 1 19 Mayıs 2010 01:34