IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Eylül 2022, 14:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğan turşusu nasıl yapılır?




Soğan turşusu nasıl yapılır?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Turşu her yemeğe yakışır, her yemeğe eşlik eder. Ama gene de soğandan da turşu mu olurmuş dediğinizi duyar gibiyiz.

Genelde kurmak ve tutmasını bekleme biraz uzun zaman alsa da aslında basit bir tarifle birçok yemekte kullanabileceğiniz bir soğan turşusu yapabilirsiniz. Hamburger ve sandviçlerinizin arasında, salatalarınızda, kısırlarınızda sunabilirsiniz. Soğan turşusu için gerekli malzemelerin hepsi mutlaka mutfağınızda vardır.

MALZEMELER
Mor soğan
Sirke
Şeker
Tuz
Su

NASIL YAPILIR?
Soğanları halka veya yarım ay şeklinde ince bir şekilde doğrayın. Daha fazla lezzet içerdiği için beyaz yerine mor soğan kullanmanız daha iyi olacaktır. Doğradığınız soğanları bir kavanoza alın ve üstünü geçecek kadar turşu suyunu hazırlayın. Bunun için her bir bardak suya bir bardak sirke, bir yemek kaşığı tuz ve şeker ekleyin ve kaynatarak erimesini sağlayın. Bu aşamada sirkeyi elma sirkesi olarak seçmeniz daha iyi olabilir. Dilerseniz tuz olarak kaya tuzu ve şeker yerine bal kullanabilirsiniz. Kaynayan suyu soğanları tamamen öretecek şekilde kavanoza boşaltın ve oda sıcaklığını gelene kadar dinlendirin, sonrasında buzdolabında bekletin. Daha aromalı bir turşu için içerisine karabiber ve hardal tohumu veya sumak katarak lezzetlendirebilirsiniz. Soğan turşunuzu tüketmeden önce en az 8 ila 12 saat geçmesini bekleyin. Bu süre geçtikten sonra yemeye hazır olsalar da bir haftadan sonra maksimum lezzetlerine ulaşan bu soğanları birçok yerde kullanabilirsiniz

haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğan reçeli nasıl yapılır? Feronia Reçel Tarifleri 11 11 Ağustos 2022 20:47
Soğan çiçeği (Çiçek soğan) tarifi Nasıl yapılır? Sarya Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 16 Ocak 2021 08:06
Nar Ekşili Soğan Dolması nasıl yapılır? Zen Dolma ve Sarmalar 0 22 Mayıs 2013 16:13
Soğan Turşusu YapraK Turşular 0 11 Ocak 2010 16:41