23 Aralık 2021, 22:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İzzet Turşusu Malzemeler: 4 adet domates 7-8 adet biber 2-3 diş sarımsak 2-3 çorba kaşığı sumak ekşisi 1 adet salatalık 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım bardak su Tuz Yapılışı: 4 adet domates ile 8 adet biber közlenir. Közleme işlemini isterseniz fırın, yüksek ocak ateş ya da elektrikli mangalda da yapabilirsiniz. Biberler, domatesler ve salatalıklar yıkanarak temizlenir ve elektrikli mangala domatesle biberler yerleştirilir. Közlenen biber ve domateslerin kabukları soyularak ince ince servis edilecek kabın içerisine doğranır. Ardından 2 diş sarımsağın kabukları soyulur ve küçük küçük doğranan domates ve biberlerle harmanlanır. Harcın içerisine 2 yemek kaşığı sumak ekşisi, yarım bardak su, 1 yemek kaşığı nane, 1 adet kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış salatalık ve 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırılır. Ortalama 20 dakika içerisinde yapılıp 4 kişilik servis edilebilir. | |
|
Etiketler |
izzet turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Ahmet İzzet Paşa | Ecrin | Tarih / Siyaset | 0 | 05 Ağustos 2013 00:08 |
İzzet Şark (1988 - .... ) | Liaaa | Tarih / Siyaset | 0 | 02 Temmuz 2012 14:12 |
İzzet Ceylan (1953 - .... ) | Liaaa | Biyografiler | 0 | 11 Nisan 2012 18:36 |