23 Aralık 2021, 22:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bamya Konservesi Kullanılacak malzeme (1 litrelik kavanoza göre): 700 - 750 gram bamya, yeteri kadar su, suyun % 2.5 oranında koruk suyu (veya % 0,2 oranında limon tuzu), % 1.5 oranında tuz. Yapımı: Bamyaların mümkün olduğu kadar küçükleri seçilir. İyice yıkanır ve başları koni biçiminde kesilir. Temiz tülbente yerleştirilir ve içine % 2 1/2 oranında koruk suyu ve % 1 1/2 oranında dövülmüş kaya tuzu atılmış kaynar suya sokulur. Su tekrar kaynamaya başlayınca 1 - 2 dakika beklenir. Sonra tülbent sudan çıkarılır ve bamyalar kavanoza ağzında 3 - 4 santimlik bir boşluk kalacak biçimde istiflenir. Üzerlerine de haşlama suyu dökülür. Kavanozun ağzında bir kalın parmak kadar boşluk bırakılarak havası çıkarılır, ağzı silinir ve kapağı örtülür. Otoklava yerleştirilen bamya konserveleri 240 fahrenheit (115,5 santigrat} derecesinde 20 dakika sterilize edilir. Otoklavdan çıkarılan kavanozlar gerekli biçimde kontrol edildikten, soğutulduktan ve etiketlendikten sonra serin ve kuru yerlerde kışa saklanır. Bamya konservesinin yapıldığı kavanozların alt ve üstlerine birer dilim domates oturtulursa çok iyi olur. Hem garnitür görevi yapar, hem de ortamın asidini yükselterek daha uzun bir süre saklanmasını temin eder. | |
|
Etiketler |
bamya konservesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Meyve salatası konservesi | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 22:55 |
Tazesi mi konservesi mi daha faydalı? | Zen | Sağlık Köşesi | 0 | 10 Haziran 2013 18:36 |
Ayva Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:40 |
Zeytinyağlı Barbunya Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:40 |
Karışık Kuruyemiş Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:53 |