![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Turşunun Üstü Neden Beyazlar ? Turşunun Üstü Neden Beyazlar ? Turşu vazgeçilmez bir lezzet. Turşu ilk açıldıktan sonra ve suyu ve sebzeler azaldıkça ve hava alırsa beyazlama olabilir. Ayrıca tuzunun az olması nedeniylede beyazlama olabilir. 1 lt suya silme 5 yemek kaşığı tuz koymalısınız. En üstüne yeşillik koyulduğunu görmüşsünüzdür. Sirke ve tuz da eklemeniz faydalı olabilecektir. Kapağı kontrol ediniz ve sık sık açıp hava almasına sebep olmayınız. Bu beyazlıkları temizleyebilirsiniz. Ayrıca işiniz bittikten sonra kapağı iyice sıkı kapatın ve üzerine taş koyun. Turşu kuraraken, kuracağınız kavanozun dibine nohut taneleri koyarsanız yapmış olduğunuz turşu beyazlamaz ve suyu sümüksü bir hal almaz. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
turşunun üstü neden beyazlar ? |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Anne ve Babaların Saçı Neden Beyazlar | Ezgi | Fıkra | 0 | 07 Aralık 2015 09:00 |
Karışık Turşunun Yapılışı | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:53 |
Saçlar neden beyazlar? | Süslü | Merak Ettikleriniz | 5 | 14 Mart 2009 12:09 |
Saçlar Neden Beyazlar? | Heidi | Merak Ettikleriniz | 0 | 07 Ağustos 2008 14:47 |