02 Nisan 2021, 13:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Biber Turşusu İyi ve güzel bir biber turşusu için malzemeler, 15 su bardağı kadar su 3 çorba kaşığı kadar tuz, 1 baş sarımsak ( Türk sarımsağı olursa daha lezzetli olur çin sarımsaklarını tercih etmeyiniz ) 3 su bardağı sirke 1 kilogram kadar sivri biber ( hangi biberi istiyorsanız kullanabilirsiniz ) 2 çay kaşığı kadar şeker 1 fincan nohut 3-4 aret ortaboy havuç Nasıl Yaparız ? Öncelikle turşu suyunun temiz olması ve kaynatılarak soğutulması gerekiyor. Sivri biberleri bir bütün olarak ayıklayarak saplarındaki fazlalığı dilerseniz kesebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük parçalara ayırabileceğiniz gibi 2 ye ortadan bölmekte lezzeti arttıracaktır. Biberleri kavanoza sırası ile biber, sarımsak havuç sıralamasında diziniz. Taze biberlerin üzerini bir parmak su geçinceye kadar doldurup güneşi almayacağı ve rutubetsiz bir yerde tutunuz. 10-15 gün içinde harika turşunuz hazır olacaktır. Püf Noktası: Bu işin püf noktaları sirke tuz ve sudur. Tuzu çok koyarsanız ve kaynamış soğumuş su olmazsa turşunuz kesinlikle yumuşar. Suyu kaynatarak koymadığınız taktirde turşunuzun üzerinin de küf tutacağını göreceksiniz. | |
|
Etiketler |
biber turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İçi Doldurulmuş Biber Turşusu | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 23:08 |
Çarliston biber turşusu | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 22:54 |
Acı Biber Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:14 |
Soslu Biber Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 26 Mart 2009 05:54 |
Kolay Biber Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:08 |