![]() |
Biber Turşusu İyi ve güzel bir biber turşusu için malzemeler, 15 su bardağı kadar su 3 çorba kaşığı kadar tuz, 1 baş sarımsak ( Türk sarımsağı olursa daha lezzetli olur çin sarımsaklarını tercih etmeyiniz ) 3 su bardağı sirke 1 kilogram kadar sivri biber ( hangi biberi istiyorsanız kullanabilirsiniz ) 2 çay kaşığı kadar şeker 1 fincan nohut 3-4 aret ortaboy havuç Nasıl Yaparız ? Öncelikle turşu suyunun temiz olması ve kaynatılarak soğutulması gerekiyor. Sivri biberleri bir bütün olarak ayıklayarak saplarındaki fazlalığı dilerseniz kesebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük parçalara ayırabileceğiniz gibi 2 ye ortadan bölmekte lezzeti arttıracaktır. Biberleri kavanoza sırası ile biber, sarımsak havuç sıralamasında diziniz. Taze biberlerin üzerini bir parmak su geçinceye kadar doldurup güneşi almayacağı ve rutubetsiz bir yerde tutunuz. 10-15 gün içinde harika turşunuz hazır olacaktır. Püf Noktası: Bu işin püf noktaları sirke tuz ve sudur. Tuzu çok koyarsanız ve kaynamış soğumuş su olmazsa turşunuz kesinlikle yumuşar. Suyu kaynatarak koymadığınız taktirde turşunuzun üzerinin de küf tutacağını göreceksiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk