15 Ocak 2020, 13:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çarçabuk Salatalık Turşusu Çarçabuk Salatalık Turşusu 1 kg salatalık 6 diş sarımsak 1 su badağı üzüm sirkesi 2 çorba kaşığı kaya tuzu Su Güüzel bir şekilde yıkanan salatalıklar, kabuklu ve yuvarlak olarak yarım santim kalınlığında doğranır. Bir tencereye az miktarda su konur, kaynayınca salatalıklar atılır, yumuşağa yakın kıvamda haşlanır. Salatalıklar sudan alarak uygun büyüklükte bir kavanoza doldurulur. Üzerine ezilmiş sarımsak, tuz, sirke ve kavanozu doldurana kadar haşlama suyu konur. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve sallanır. Turşu, ertesi gün sofraya getirilebilir. | |
|
15 Ocak 2020, 16:16 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Çarçabuk Salatalık Turşusu Değişik bir teknik ama ben bildiğimden şaşmam
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
çarçabuk salatalık turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kişnişli Salatalık Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 18:02 |
Salatalık turşusu kavurması (ordu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 19:35 |
Salatalık Turşusu | Dilara | Turşular | 0 | 06 Ekim 2010 00:22 |
Salatalık - Salatalık Nedir - Salatalık Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:16 |
Salatalık Turşusu | Süslü | Turşular | 2 | 07 Eylül 2009 22:56 |