09 Mart 2016, 23:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcanlı Salamura Turşusu Patlıcanlı Salamura Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri
Patlıcanlar şekerli suda 10 dakika haşlanır. Ayrı bir kapta domates, biber ve maydanoz iri küp olarak doğranır. İçine ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip 15 dakika bekleyin. ( sebzelerin şutunun çıkması için bekletmek gerekiyor ) İçine domatesli harcı doldurup bağlayıp steril kavanoza yerleştirin. Süzülen domatesli harcın suyunu patlıcanların üstüne dökün. Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın ve serin yerde 1 ay bekletin. Biraz püf noktası vereyim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ) Patlıcanları mutlaka bağlayın yoksa iç harcı suyuna karışabilir. Ayrıca patlıcanları şekerli suda haşlamamızın sebebi renklerinin kararmaması ve acı tadının çıkması içindir. Afiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
patlıcan, salamura, turşu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rüyada salamura görmek | xena | Rüya Tabirleri | 0 | 01 Eylül 2014 19:01 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Patlıcanlı Makarna | Liaaa | Makarnalar Pilavlar | 0 | 25 Haziran 2012 19:08 |
Patlıcanlı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:09 |