31 Ocak 2015, 22:11 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaşık Turşusu 3 litrelik bir kavanoz için: Malzemeler Orta boy bir lahana Yarım kg. sivri biber Yarım kg. havuç Mevsimine göre kelek, salatalık, brokoli olabilir Bir su bardağı üzüm sirkesi Bir avuç nohut(ekşitmesi için) 3 yemek kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı şeker(ekşitmesi için) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 3-4 diş sarımsak Karışık Turşu Nasıl Yapılır? Kavanozun dibine yıkanmış nohutları ekleyin. Malzemeleri küçük küçük doğrayın ve kavanoza doldurun. Üzerine sirkeyi ekleyin. Ağzına kadar su doldurun. Kavanozdaki sirkeli suyu tekrar bir kaba boşaltın. Tuzu ve limon tuzunu ekleyip karıştırarak eritin. Hazırladığımız turşu suyunu yeniden kavanoza dolduralım. Ağız kısmına maydanoz veya dereotu saplarıyla kapatın. Kapağını da sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın. Havaların sıcaklığına göre takriben 2 haftada turşu olgunlaşır. | |
|
Etiketler |
kaşık, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Romalılar - Kaşık | Lilith | Mucitler ve İcatları | 0 | 02 Ekim 2014 18:12 |
Kaşık | AftieL | Kıssadan Hisse | 0 | 07 Eylül 2014 23:20 |
Kenan Doğulu - Kaşık Kaşık | Amelia | H, I, İ, J, K, L | 0 | 03 Ağustos 2014 23:23 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Kaşık - Kaşık Özellikleri - Müzik Aletleri | Liaaa | Hobiler | 0 | 20 Mart 2012 14:03 |