21 Ocak 2015, 14:43 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sakızlık Turşusu Malzemeler 500 gr sakızlık sürgünü- yarı yarıya 500 gr kekik ışgını Sirke (Üzüm- elma karışık) Zeytinyağı (Sadece üzerine 1 parmak kadar.) 3 sap taze sarımsak ( Sadece beyaz kısımları, incecik kıyılmış.) 1 tatlı elma ( Dilimlenip, küp şeklinde kesilmiş.) Yapılışı Sürgünler yıkanıp kurutulur. Çok ufak olmayacak şekilde elle bölünür. Büyük bir tabakta kekik- sakızlık sürgünleri, elma dilimleri, nohut, kıyılmış sarımsak ve tuz bir araya getirilip harmanlanır. Tuzun sayesinde biraz yumuşayan sürgünler sıkıca kavanozlara doldurulur. Üzerine üzüm ve elma sirkesi yarı yarıya karıştılıp dökülür biraz bekletilip tuzuna bakılır eğer yeterli ise üzeri zeytinyağı ile kaplanıp taze ısıtılmış kavanoz kapakları sıkıca kapatılır ve serin bir yerde beklemeye alınır. Yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra tatlanıp lezzetini buluyor. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
sakızlık, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Kabak Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:56 |
Denizli Turşusu | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 15:01 |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |