21 Ocak 2015, 14:41 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çilek Turşusu Malzemeler Çilek (olgunlaşmamış) 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı turşu tuzu (korkak korkak) 1 çay kaşığı sarı hardal tohumu 1 dal taze nane Elma sirkesi (miktarını kavanozun 2/3 sirke 1/3 su şeklinde ayarladım) su 2 parça limon tuzu Yapılışı Bir tencereye tahmini sirke, su, tuz, limon tuzu, şeker bir araya getirilir ve kısık ateşte şeker ve tuz eriyene kadar ısıtılır. Kaynamamasına dikkat edilir. Kaynayan sirkeli karışım soğutulur. Yıkanmış ve temizlenmış çilekler kavanoza doldurulur. Üzerine iki diş sarımsak ve nane dalını da koyup üzeri sirkeli su ile doldurulur. Rengi değişip tadını alana kadar açılmadan çok sıcak olmayan bir yerde bekletilir. Tek başına veya salata malzemesi olarak ikram edilir. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
cilek, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Çilek Maskesi Tarifi, Çilek Maskesi Nasıl Yapılır? | Violent | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 17 Nisan 2014 20:23 |
Çilek Reçelli Kek | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 17:09 |