23 Mayıs 2014, 23:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domates Soslu Cin Biber Turşusu
Kavanozlar kullanılmış olsa bile kapaklar mutlaka yeni olmalıdır. Kullanılmış kapaklardan hava alabilir, bozulup, ekşiyebilir, sızmalar yapabilir.. Tezgaha temiz bir havlu yayın. Elinize bir bez alın, kavanozlardan bir tanesini bezle tutun. Sos kaynamaya devam ederken kepçe ile ağız kısmında 1-2 parmak boşluk vererek doldurun. Kavanozun ağız kısmını kağıt havlu ile silin, hiç bir şey kalmasın. Kapağı sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirerek tezgahtaki havlunun üzerine koyun. Diğer kavanozları da aynı şekilde hazırlayın. Kavanozların etrafını ve üstünü havlunun kalan yeriyle örtün. 1 gece tezgahta soğumasını bekleyin. Kavanozları hiç ellemeyin. Ertesi gün kavanozları çevirip kontrol edin. Kapaklarda içe doğru hafif çökmeler olacak. Olmayanlar varsa onları tüketin yada kaynatıp aynı yöntemle temiz kavanoz ve kapak kullanarak tekrar yapın. Buzdolabına kaldırın. İstediğiniz zaman açıp kullanın.. AFİYET OLSUN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
biber, cin, domates, soslu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Acı Biber Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:14 |
Domates Soslu Biber Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:59 |
Soslu Biber Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 26 Mart 2009 05:54 |
Domates Ve Biber Soslu Pırasa Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:19 |
Biber Ve Domates Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:19 |