Yarım su bardağı tuz (ben iri taneli olan turşuluk tuz kullandım)
1 su bardağı sirke
5-6 bardak kadar su (kavanozun boyutuna göre su miktarı değişebilir)
Cam kavanoz
Turşu yapmayı pek beceremiyorum, pek iddialı değilim ama kiraz domates turşusunu çok beğendik.
Domatesleri yıkıyoruz, kesmeden veya delmeden nohut ve sarımsakla birlikte cam kavanoza dolduruyoruz. Ayrı bir kapta su, tuz, sirkeyi karıştırıp domateslerin üzerine döküyoruz. Domateslerin su yüzüne çıkmaması için ben cam çay tabağı kapatıp üzerine ağırlık koyuyorum. Kavanozun ağzı hava almayacak şekilde kapatılır ve iki hafta boyunca hiç açılmaz. İkinci haftanın sonunda afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.