IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mayıs 2014, 23:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu)




  • 5 kilo balcan
  • 5 baş sarımsak
  • 1 kase pul biber
  • 1 şişe sirke
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu turşu tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 bağ maydanoz
Balcanlar bir tencerede çok hafif haşlanır (sakın kaynatmayın sadece sıcak suya batırıp çıkarın yoksa bidonda ezilip dağılıyor). Haşlanan patlıcanları bir tepsiye alınız sonra sarımsakları soyup dövünüz ve pul bibere katıp (bir baş sarmısak ve bir yemek kaşığı pul biberi ayırınız). Haşlanan patlıcanların karnını bıçakla yarıp içine doldurup sırayla bidonunuz diziniz. içi çıkmaz kolay kolay. Sonra bir leğene sirkemizi bırakalım ve içine turşu tuzumuz ve bir yemek kaşığı pul biberimizi bir baş ayırdığımız sarımsağımızı, limon tuzumuzu karıştırıp yavaş yavaş turşunun üstünden boşaltınız ve ağzını sıkıca kapatınız karanlık ve serin yerde bekletiniz. Afiyet olsun.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
balcan, patlıcan, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan Dolması Turşusu efLatun Turşular 0 07 Aralık 2011 20:19
Patlıcan turşusu (kocaeli) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 14:50
Patlıcan turşusu (edirne) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 16:00
Patlıcan Turşusu Süslü Turşular 2 07 Eylül 2009 22:58