Balcanlar bir tencerede çok hafif haşlanır (sakın kaynatmayın sadece sıcak suya batırıp çıkarın yoksa bidonda ezilip dağılıyor). Haşlanan patlıcanları bir tepsiye alınız sonra sarımsakları soyup dövünüz ve pul bibere katıp (bir baş sarmısak ve bir yemek kaşığı pul biberi ayırınız). Haşlanan patlıcanların karnını bıçakla yarıp içine doldurup sırayla bidonunuz diziniz. içi çıkmaz kolay kolay. Sonra bir leğene sirkemizi bırakalım ve içine turşu tuzumuz ve bir yemek kaşığı pul biberimizi bir baş ayırdığımız sarımsağımızı, limon tuzumuzu karıştırıp yavaş yavaş turşunun üstünden boşaltınız ve ağzını sıkıca kapatınız karanlık ve serin yerde bekletiniz. Afiyet olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.