Önce 3 çorba kaşığı iri tuzu 4 bardak su ile tuz eriyene kadar kaynatıp soğutalım. Sonra karnabahar, havuç, dereotu, maydanoz ufak ufak doğranıp bir kaba konulur. Hazırladığımız suya damak tadımıza göre sirke ve sarımsak koyalım.( tuzu da ayarlayabilirsiniz) Sebzelerin üzerine gelecek kadar koyuyoruz ve bir kaç saat bekletelim. Sonra lahananın özellikle ince yapraklarını kaynar suda 10 dakika bekletip istediğiniz büyüklükte keselim. İçine suya bastığımız sebzelerden koyup saralım. Açılmaması için maydanozla sarıp düğüm atalım. Sarmaları bir kaba sıralayıp üzerini geçecek kadar sebzeleri bastığımız sudan koyalım. Buzdolabınla turşu dönene kadar bekletelim. Afiyet olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.