13 Mayıs 2014, 14:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pratik Patlıcan Turşusu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 demet pazı yaprağı 2 adet büyük boy patlıcan 1 su bardağı su 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı nar ekşisi Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı sirke Tuz, nane, pulbiber 1 adet domates 3 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 demet maydanoz 1 adet kırmızı 1 adet çarliston biber Pratik Patlıcan Turşusu Yapılışı DÜZ bir tepsiye 1 su bardağı su koyun. İçerisine 3 diş dövülmüş sarmısak, tuz, nar ekşisi, nane, limon suyu, sirke ekleyip kaynamaya bırakın. Diğer tarafta 2 adet patlıcanı alacalı soyup, çok ince, uzunlamasına dilimleyin. Kaynayan ekşili suya patlıcanları tek sıra halinde dizin. Ocağı kısıp, patlıcanları yumuşamaya bırakın. Diğer tarafta pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan patlıcanların üzerine serin. 1-2 dakika sonra ocağı kapatın. Küp doğranmış domates, 1 diş sarmısak, salça, pulbiber, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve biberleri çatal yardımıyla ezin. Sebzeleri kaynar sudan çıkarıp tabağa alın. Patlıcandan bir dilim alıp üzerine bir yaprak uzunlamasına pazıyı serin. 1 çay kaşığı domatesli harçtan koyup, yaprak sarması gibi sarın. Tabağa dizip, kalan ekşili suyu üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
patlıcan, pratik, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan Dolması Turşusu | efLatun | Turşular | 0 | 07 Aralık 2011 20:19 |
Patlıcan turşusu (kocaeli) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:50 |
Patlıcan turşusu (edirne) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:00 |
Patlıcan Turşusu | Süslü | Turşular | 2 | 07 Eylül 2009 22:58 |