![]() |
Pratik Patlıcan Turşusu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 demet pazı yaprağı 2 adet büyük boy patlıcan 1 su bardağı su 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı nar ekşisi Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı sirke Tuz, nane, pulbiber 1 adet domates 3 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 demet maydanoz 1 adet kırmızı 1 adet çarliston biber Pratik Patlıcan Turşusu Yapılışı DÜZ bir tepsiye 1 su bardağı su koyun. İçerisine 3 diş dövülmüş sarmısak, tuz, nar ekşisi, nane, limon suyu, sirke ekleyip kaynamaya bırakın. Diğer tarafta 2 adet patlıcanı alacalı soyup, çok ince, uzunlamasına dilimleyin. Kaynayan ekşili suya patlıcanları tek sıra halinde dizin. Ocağı kısıp, patlıcanları yumuşamaya bırakın. Diğer tarafta pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan patlıcanların üzerine serin. 1-2 dakika sonra ocağı kapatın. Küp doğranmış domates, 1 diş sarmısak, salça, pulbiber, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve biberleri çatal yardımıyla ezin. Sebzeleri kaynar sudan çıkarıp tabağa alın. Patlıcandan bir dilim alıp üzerine bir yaprak uzunlamasına pazıyı serin. 1 çay kaşığı domatesli harçtan koyup, yaprak sarması gibi sarın. Tabağa dizip, kalan ekşili suyu üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk