17 Şubat 2014, 19:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çerkez Turşusu Tarifi (Resimli) Çerkez Turşusu Tarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Geniş bir tencereye su koyup ocağa oturtun. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayın. Tuzlu su kaynadığında lahanaları atın ve diriliğini yitirene kadar kaynatın. Süzüp kenara alın. Diğer taraftan pancarların saplarını kesip ayrı bir tencerede pişmeye bırakın. Piştikten sonra kabuklarını soyup irice doğrayın ve fazla kırmızı suyunun gitmesi için soğuk suda bekletin. Lahanalar soğuyunca cam bir kavanoza lahanaları yerleştirin, aralarına da pancar ekleyin. İhtiyacınıza göre kaynamış soğumuş tuzlu su hazırlayıp kavanozun üzerine ekleyin. Turşunuzun kapağını kapatıp serin bir serde beklemeye bırakın. Lahanaların rengi pembeye dönerse turşunuz yenmeye hazır demektir. | |
|
Etiketler |
cerkez, resimli, tarifi, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Zen | Turşular | 1 | 23 Aralık 2021 22:08 |
Limon Turşusu Tarifi | oneofgirl | Turşular | 1 | 17 Şubat 2014 19:16 |
Taze Soğan Turşusu Tarifi | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:58 |
Taze Fasulye Turşusu Tarifi | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:51 |