07 Ağustos 2013, 18:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kapari (kebere) Turşusu Malzemeler: 1 kg kaparinin açılmamış çiçek tomurcukları (nohut büyüklüğünde) % 15 iri salamura tuzu, su ve elma sirkesi. Yapılışı: Nohut büyüklüğündeki çiçek tomurcukları % 15-16'lık tuzlu su (salamura) içerisine konur. Gölge bir ortamda 8-10 gün bekletilir. Bu süre sonunda çiçek tomurcukları salamura içerisinden çıkarılır ve musluk suyuyla iyice yıkanır. Daha sonra % 5-6'lık limon veya elma sirkesinin içerisine konur. Taze sürgünlerde de aynı işlemler yapılarak turşu elde edilebilir. Olgunlaşmamış meyveleri iğnelerle delinmek suretiyle de yukarıdaki işlemlere tabi tutularak kullanılabilir. Bunlar iştah açıcı olarak salata, pilavlı yemekler ve et sosları içerisine konarak tüketilir. | |
|
Etiketler |
kapari, kebere, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hindibağı, Kapari ve Soğanlı Kılıçbalığı | Liaaa | Deniz Ürünleri | 1 | 15 Ekim 2012 16:21 |
Kıymık Turşusu | Violent | Turşular | 0 | 20 Haziran 2012 16:09 |
Kapari , kemoterapinin yan etkileri için umut oldu | System | Sağlık Köşesi | 0 | 15 Eylül 2011 20:27 |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |