07 Ağustos 2013, 18:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kelek Turşusu Malzemeler Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Yapılışı Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin. Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın. 18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin. | |
|
Etiketler |
kelek, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |
Kelek Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:21 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |