07 Ağustos 2013, 17:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Limon Turşusu Tarifi Malzemeler 10 adet limon, 300 gr. kalın tuz, 1 lt. su. Yapılışı İlk hazırlık olarak, turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır. 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır. Sonra da, sap yerinden diklemesine dörde bölünür. Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır. Ve, tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir. Dizme işlemi bitince, üzerine 100 gr. tuz dökülür. Ayrıca, 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır. Turşudaki ana prensip gereğince, kavanozun hava alması engellenecek şekilde, kapağı sıkı şekilde kapatılır. Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir. Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır. | |
|
17 Şubat 2014, 19:16 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Limon Turşusu Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
ORTA boy ve parlak kabuklu limonları yıkayıp kurulayın. Bir buçuk veya 2 litrelik temiz bir kavanozun içine sıkıca yerleştirin. Salamura (tuzlu su) için derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzunu tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Limonların üzerini geçecek kadar salamura ilave edip, kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-12 gün dinlendirin. |
|
Etiketler |
limon, tarifi, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Zen | Turşular | 1 | 23 Aralık 2021 22:08 |
Taze Soğan Turşusu Tarifi | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:58 |
Taze Fasulye Turşusu Tarifi | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:51 |
Limon ve Haşhaşlı Bisküvi Tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 15 Haziran 2012 16:31 |
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi. | Sevda | Reçel Tarifleri | 3 | 23 Ekim 2011 13:31 |