07 Ağustos 2013, 17:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Üzüm Turşusu Malzemesi: -1 kg. yeşil üzüm (kabuğu kalın ve salkımı seyrek olanlarından secilmiş) -tuz -500 mi. sirke (2 su bardağı). Yapılışı: 1.Üzümleri yıkayıp süzdürün. Tencerede tuzlu su kaynatın. Üzümleri kaynar suya batırıp, pörsümemeleri için hemen çıkarın. 2.Haşlanan üzümleri kavanozlara yerleştirin. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 3.Hem ekşi, hem tuzlu hem de tatlı tadı ile çok özel olan bu turşuyu 40 gün bekletip, istendiğinde çıkararak servis yapın. | |
|
Etiketler |
üzüm |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Üzüm Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 13:20 |
Üzüm sarmaşığımsın | YapraK | Resimli Şiirler | 0 | 20 Haziran 2012 13:02 |
Üzüm Diyeti | Sır | Diyet Listeleri | 0 | 03 Kasım 2010 12:21 |