07 Ağustos 2013, 17:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çağla Turşusu Malzemesi: -1 kg. çağla (yapraklı toplanmış) -tuz -500 mi. sirke (2 su bardağı) -60 mi. zeytinyağı (4 çorba kş.) Yapılışı: 1.Çağlaları yıkayıp süzdürün. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Çağlaları içine atıp bir taşım kaynatın ve bir süzgece çıkarın. 2.Haşlanmış çağlaları kavanozlara dolduran. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın. Üzerini bir parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 3.Turşuyu 40 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın. | |
|
Etiketler |
Çağla, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Çağla | Liaaa | Zeytinyağlılar | 0 | 04 Mayıs 2012 15:34 |