07 Ağustos 2013, 17:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kabak Turşusu Malzemesi: -1 kg, sakızkabağı (dışı kazınmış) -1 bağ taze nane (doğranmış) -1 bağ maydanoz (doğranmış) -250 gr. siyah üzüm -1 çay kş. tane kişniş -500 mi. sirke (2 su bardağı). Yapılışı: 1.Kabakları ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyip, parmak biçiminde doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, kabakları içine atın. Bir taşım kaynatarak süzdürüp sudan alın. Bir süzgece çıkarın. Üzerine bastırarak bütün suyunun akmasını sağlayın. 2.Kavanozu bir kat nane, bir kat maydanoz, bir kat kabak, bir kat üzüm ve kişniş döşeyerek, doldurun. 3.Üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırıp kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 4.Turşuyu 20 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın. | |
|
Etiketler |
kabak, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balık Turşusu | Süslü | Turşular | 3 | 23 Aralık 2021 22:15 |
Pancar Turşusu | Süslü | Turşular | 4 | 02 Nisan 2021 14:01 |
Yeşil Kabak Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:16 |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |