07 Ağustos 2013, 17:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sarımsak Turşusu Malzemesi: -1 kg. taze sarmısak (bağlanmamış) -tuz -1 çorba kş. kişniş -2 çorba kş. izmirsiyahı -500 mi sirke (2 su bardağı). Yapılışı: 1.Taze sarımsakları ayıklayıp yıkayın ve çok irilerini doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatın. Sarımsakları içine atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdürerek sudan alın. 2.Sarımsakları kişniş taneleri ve izmirsiyahı ile karıştırıp kavanozlara koyun. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 3.Turşuyu 2 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın. | |
|
Etiketler |
sarmısak, sarımsak, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sarmısak (tüm) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 03 Ağustos 2013 02:30 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |