07 Ağustos 2013, 17:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Taze Fasulye Turşusu Tarifi Malzemeler 3 kg’lık bir kavanoz, 2 kg taze fasulye, 4 adet yeşil sivribiber, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardaği su, 1 çay bardağı sirke Yapılışı 2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin. Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra sogutun. 3 kg’lik kavanozun içine önce fasulyelerin bir kismini yerlestirin. Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun. Tekrar fasulye yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin. 1 çay bardagi sirkeyi de karistirin. Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün. Kavanozun agizini sikica kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açip, tursuyu tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
fasulye, tarifi, taze, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Taze Fasulye Salatası Tarifi | oneofgirl | Salatalar Mezeler | 0 | 22 Temmuz 2013 18:45 |
Fasulye Turşusu Kavurması | YapraK | Yemek Tarifleri | 1 | 05 Ekim 2012 19:29 |
Fasulye turşusu (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:01 |
Taze Fasulye - Taze Fasulye Nedir - Taze Fasulye Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:43 |
Fasulye Turşusu | Ein | Turşular | 5 | 30 Ekim 2009 16:45 |