07 Ağustos 2013, 17:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Yapılışı Biberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır. Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir. Böylece 24 saat bırakılır. Bu süre içinde biberlerin acı suyu çıkar. Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir. Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür. Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır. Turşu yenecek duruma gelmiştir. Gerektikçe ve azar azar alınarak sofraya çıkarılır. | |
|
Etiketler |
biber, haşlama, sirkeli, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sirkeli Biber ve Fasulye Turşusu | Zen | Turşular | 0 | 01 Kasım 2012 14:39 |
Acı Biber Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:14 |
Sirkeli Kırmızı Biber | yoSun | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ekim 2010 19:54 |
Sirkeli Kırmızı Biber Mezesi | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 11 Ocak 2010 19:25 |
Sirkeli Kırmızı Biber | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 18:00 |