IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2013, 17:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu




Yapılışı
Biberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır. Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir. Böylece 24 saat bırakılır. Bu süre içinde biberlerin acı suyu çıkar. Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir. Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür. Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır. Turşu yenecek duruma gelmiştir. Gerektikçe ve azar azar alınarak sofraya çıkarılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
biber, haşlama, sirkeli, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sirkeli Biber ve Fasulye Turşusu Zen Turşular 0 01 Kasım 2012 14:39
Acı Biber Turşusu Liaaa Turşular 0 20 Şubat 2012 23:14
Sirkeli Kırmızı Biber yoSun Sebze Yemekleri 0 30 Ekim 2010 19:54
Sirkeli Kırmızı Biber Mezesi YapraK Salatalar Mezeler 0 11 Ocak 2010 19:25
Sirkeli Kırmızı Biber YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 18:00