07 Ağustos 2013, 17:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yağlı Turşu Malzemeler 1 kg kırmızı biber 1 çorba kaşığı kaya tuzu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı tane karabiber 5 diş sarımsak Su Yapılışı Biberler uzunlamasına ikiye kesilir. Tohumları ve kalan damarları temizlenir. Bir tencereye 1 litre su ve zeytinyağı konur, kaynatılır. Biberler atılır, 5 dakika kadar haşlanır, süzgece çıkarılır. Soğuyan biberler kavanoza yerleştirilir. Üzerine tuz, karabiber, dereotu, sarımsak ve su eklenir. Kapak sıkıca kapatılır. Kavanoz çalkalanır. 20 gün bekletilir. Garnitür olarak da tüketilir. | |
|
Etiketler |
turşu, yağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ezme Turşu | YapraK | Turşular | 2 | 23 Aralık 2021 22:46 |
Turşu Kavurması | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 01 Mayıs 2010 15:24 |
Turşu Yapımı Turşu Tarifleri | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:53 |
Turşu mıhlası | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:48 |