07 Ağustos 2013, 17:48 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Palamut Turşusu Turşu suyu için: 2 çay kaşığı toz muskat 5 ince dilimlenmiş limon 30 g soyulmuş ve ince dilimlenmiş zencefil 1 çorba kaşığı tuz 4 dal ince dilimlenmiş limon çubuğu 2 çorba kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı tane karabiber ½ çorba kaşığı ezilmiş karanfil 2 ezilmiş yeşil Meksika biberi 500 mililitre elma sirkesi Palamut turşusu: ½ derisi alınmış ve fileto edilmiş palamut balığı 5 çorba kaşığı turşu suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince halkalar halinde kırmızı Meksika biberi 2 dal frenk dilimlenmiş soğanı ½ limonun rendelenmiş kabuğu 1 tutam deniz tuzu Turşunun hazırlanışı: Tüm malzemeler bir araya getirilir ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte tıkırdatılır ve cam kavanozlara aktarılır. Üç hafta sonra suyundan süzdürüp kullanılır. Palamutun hazırlanışı: Fileto yarım santimetrelik ince dilimler halinde kesilir ve tabağa tek katmer halinde yayılır. Üzerine turşu suyu gezdirilir ve 10 dakika bekletilir. Sonrasında zeytinyağı gezdirilir. Çok az deniz tuzu, limon kabuğu, frenk soğanı ve Meksika biberleri serpiştirilirek servis edilir. | |
|
Etiketler |
palamut, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Palamut Tava | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 03 Ağustos 2013 14:12 |
Sebzeli Palamut | Flora | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Temmuz 2013 23:11 |
Palamut Köftesi | N999 | Deniz Ürünleri | 0 | 15 Mayıs 2012 21:38 |
Palamut Pilakisi | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:25 |
Marulda Palamut | efLatun | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Aralık 2011 20:42 |