07 Ağustos 2013, 17:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanak Kökü Turşusu Malzemeler 1 kg ıspanak 1-2 su bardağı üzüm sirkesi (sirke yerine koruk suyu da olabilir) 3 diş sarımsak Tuz Yapılışı Ispanak ayıklanıp kök ve sap kısımları ayrılır. Ufak doğranır. (Ispanağın yapraklarını zeytinyağlı yemek yapabilir veya börekte kullanabilirsiniz) Bol suda yıkanır. Ben biraz suda bekletiyorum. Yıkanıp süzüldükten sonra tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su koyularak haşlanır. Haşlandıktan sonra ocaktan alınır ve süzülür. Üzerine sirke eklenir. Sarımsaklar dövülerek (veya sarımsak rendesi ile rendelenerek) tuz ile birlikte eklenir. Karıştırılır. 20-30 dk sonra servis yapılır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
ispanak, kökü, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Meyan Kökü Nasıl Kullanılır | Liaaa | Sağlık Köşesi | 0 | 23 Mart 2012 18:01 |
Kanserin Kökü Kazınacak mı | System | Sağlık Köşesi | 0 | 29 Ekim 2011 12:08 |
Pezik (pazı) kökü turşusu (giresun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 18:42 |
Ispanak Kökü Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 13:30 |