20 Şubat 2012, 23:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pırasa Turşusu Malzemeler: 3 kg'lik bir kavanoz, 2 kg pırasa, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardağı su, 1 çay bardağı sirke Yapılışı: 1- 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın. 2- Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun 3- 3 kg'lık kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pırasa yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. 5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
pırasa, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Pırasa Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 14 Ekim 2010 03:09 |
Pırasa - Pırasa Nedir - Pırasa Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:29 |
Portakallı Pırasa | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 18:43 |