20 Şubat 2012, 23:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yeşil Kabak Turşusu malzemeleri 1 soğan 2 kabak 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 2 defne yaprağı 3~4 dal dereotu Salamura için Yeteri kadar su Yeteri kadar sirke Yeteri kadar kalın tuz yapılışı: Kabakları ve soğanı ince dilimleyin. Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın. Diğer tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyinceye kadar karıştırın. İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip bekletin. Temiz bir kavanoza önce defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin. Dereotu ile üzerlerini iyice örtün. Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında 3-4 gün dinlendirin. Bu sürenin sonunda turşu hazır olacaktır. | |
|
Etiketler |
kabak, turşusu, yeşil |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yeşil Kabak Püresi Tarifi - Yeşil Kabak Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:18 |
Acılı Yeşil Domates Turşusu | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 23:02 |
Yeşil Biber Turşusu | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:52 |
Kabak Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:56 |
Yeşil Domates Turşusu | Zen | Turşular | 0 | 01 Kasım 2012 14:37 |